Monday, June 29, 2009

cameron tunggu aku....

sok pagi aku nak pie cameron....sambut hari jadi anak aku aliya....kira honeymoon aku jugaklah.....tapi my sisi and cousin tak dapat turut serta.....ader masalh yg tak dapat dielakkan....tak aper akan aku talifon mereka dari atas nanti bagi jeulos.....tapi hari nie depa ader outdoor activity.....seronok macam aku tak leh lah join....ader anak dan suami nie.....kena jugak pikir....diorg dulu....baru pikir diri sendiri....tapi suami aku demam lak pulak sian kat dia....entah nanti dia dapat drive ker tak....kalau tak saper lagi nak kena drive akulah jawab nyer....hehehheh

Wednesday, June 24, 2009

:- kedai pau yg sedap
:- anak aku yg manja


:-kasut birthday suami dan tiket GT japan

minggu nie aku dan suami pie kayell...suami aku sibuk pie tgk GT Japan dan aku pie shoping kain untuk raya .....tapi mum dan ayah aku pie sekali so perancangan berubah ...sepatutnyer aku dan suami akan membuat haluan masing-masing.....dia akan ker rumah kawan dia kat damansara dan akak akan jemput aku disaner......tapi disebabkan mum dan ayah ikut sekali program pun berubah......suami aku pulak hantar aku pie umah akak aku dan member dia pulak jemput suami aku kat gombak.....perjalanan pie kayell....aku dan family aku singgah kat tanjung malim pekena pau yang paling sedap yik mun....pau dia kalah lah pau yg ader.....esok nyer pulak aku dan family aku pekena roti canai bismilah.. dekat jln semarak peh sedap gila......roti canai banjir satu.....pe....aku ingat mamak tue tak kenal aku lagi rupanyer dia kenal......dulu rajin aku pie makan kat saner....sekarang dah pindah bantai tul makan....lepas tue tempat kemestian aku adalah ikea....aku tak tahu kenapa aku suka sangat pie saner....tapi itulah tempat yg paling aku suka....anak aku pun suka pie saner.....temasuk mum dan ayah aku......siap makan lagi kat food court dia....order daim cake lagi.....peh sedap....lepas dah shoping kat saner....aku dan akak hantar mum dan ayah serta anak aku balik ....aku dan akak aper lg merayap kat jln TAR pulak....pada mula nyer aku tak nak pie jakel....pada pikiran aku kat....saner kedai dia mesti jual kain mahal....tapi akak aku menyakinkan aku kain kat saner....tak aderlah mahal maner.....aku pun ikutlah akak aku......rupa nyer kebenaran ternyata.....siap beli kain untuk ayah lagi....dan akak beli kain untuk mum ......raya nie melaramlah kedua org tua aku....lepas beli aku dan akak pie balik ikea.....aku teringat aku tak beli lagi hadiah hari jadi suami aku dan hari bapa......kat suami aku...aku pie beli selipar crooc dekat dia....lepas beli .....kami balik .....mum dah siap masak....ayam cekur kesukaan kami sekeluaraga.....so tunggu suami habis Gt japan dlm pukul 8.30 aku pulang ke kpg....nasib baik ayah bawak keta....mula aku kena tapi mungkin ayah pikir aku penat so dia bawak keta.....dan suami bwk balik van....yang dia beli semlm.......sampai kpg pukul 12.00thg mlm

Thursday, June 18, 2009

asyik dia ajer yg menang.......

aku tgh bertaruh dgn suami aku ....game dlm handfone dia...asyik dia ajer yg menang..... naik menyampah...aku aku potong dia ...dia potong aku balik...tapi yg paling aku nak marah..(marah-marah sayang)aku baru nak usik talifon dia...dia kater simpanlah...nanti rosaklah....beteri lum penuh lah....aku sabar lagi......tapi sat agie...aku tgk dia yang main....ish nak marah nie.....tak dapat aku RM10.00 ....ish...ish.....bila lah tangan aku nak lembut nie....asyik terkucil ajer.....tu yg buat kalah tue.....

hari nie hari jadi suami aku .....penat aku tunggu pukul 12.00mlm nak wish dekat suami aku.....yang paling terharu pagi tadi anak aku menyayikan lagu happy birthday kat papa dia...bersungguh-sungguh dia menyayi...suami aku dlm mamai....mamai terus bangun....sambil peluk anak dia....ish dah tua dah suami aku dah 31 thn....nanti mama bagi hadiah....tak sempat nak beli....nanti mama import dari kl ok....

papa kau adalah segalanya untuk ku........
yang aku sanjungi....dan aku cintai....love u

Monday, June 15, 2009

magieeeee....


:- tersedia untuk dimakan

:- senang dlm hati suami rajin mcm nie


mlm tadi tak tahu nak makan aper.....akhirnyer....kata sepakat diambil...... suami aku turun kedapur masak....jeng jeng masak magie.....hehehhe....kenyang jugak akhirnyer......anak aku yang tido pun aku kejutkan makan ....punyalah berselera dia makan......lepas tue tibai roti......kadang aku pikir...org yg lama kahwin nie...yang jadi suri rumah tentu lagi pening nak masak aper....aku yang baru masuk setahun jadi suri rumah pun dah pening.....dilema tul kadang nak masak nie.Masak nie...pikir hari tue baru ajer masak...kadang nak masak...benda lain yang selalu dah masak kadang tak habis....his....membazir ajer.....tapi nasib baik semlm suami aku sporting turun masak...diapun kadang tak tahu nak bagi menu aper...dah ......jawapan nyer...mari makan luar ...hehhehhe

Saturday, June 13, 2009

Thursday, June 11, 2009

mari sembahyang bersama yaya

sekarang puteriku...sibuk dgn nak sembahyang ....mintak sampai bila-bila dia mcm tue....nenek dia dah buatkan dia telekung....dengar ajer azan ....dia yang ajak aku pie sembahyang.....sampaikan aku period pun dia suruh aku sembahyang......hehehe...anak aku yang seorang nie...paling syadu aku tengok bila...maghrib papa dia sembahyang ...habis ajer papa dia...sembahyang dia sibuk angkat tangan ...kalau aku tak angkat dia ...sibuk panggil nama aku....lepas papa dia ...habis doa.....siap salam& cium papa dia lagi....harap anak aku nie jadi anak yang solehah....begitu jugak subuh ...kadang aku yg terlajak bangun....dia yg kejutkan...almaklumlah masjid sebelah umah aku ajer.....kira pagi-pagi dialah tukang kejut aku.....dengar ajer org mengaji...dia dah bangun dah.....
yaya: mama agun cemyang
mama: mama tak sembahyang lah kakak(period)
yaya:angunlah mama..... cemyang
terpaksalah aku bagun layan dia....sampai dia pakai telekung ....aku harap anak aku berkekealan begitu...amin

Wednesday, June 10, 2009

jiran aku br balik mekah

berseri seri aku tgk jiran aku balik dari mekah....dia kater kat sane panas...tapi dok saner tak ingat nak balik...keluarga pun leh lupa...bukan lupa terus tapi nak ingat beribadat ajer...anak aku suka pulak dia minum air zam zam... sampai dua gelas dia minum....mintak2 aderlah rezeki aku dan keluarga pie saner.....nanti....seronok dengar dia cerita.....hari-hari sembahyang jenazah....itu yg buat mengisafkan diri .....makan kat saner punyalah besar....pak arab makan satu...org kita boleh makan empat org.....ader satu ketika depa pie...order buger king....4 set sorang satu ...besar dari wopper kita disini.....terduduk mereka makan....sampai esok kenyang....tapi punya lah mahal...4 set berharga 84.00 rial....heheh...kenyang rezeki allah s.w.t

Monday, June 8, 2009

JalAn - JaLan.........

:- senyuman yang memikat hati
:- anak aku kena buli dgn abg sepupu dia

: - ini baru kecik dah sibuk melaram kasut makngah dia, kalau besar nanti pening aku



:- mama cun tak yaya


aku baru ajer balik dari key ell...hehhe seronok dapat gak aku berjalan di key ell...lamer gila aku tak pie saner....tapi tak sempat aku nak pie jln TAR (pasar mlm) ...yang aku sempat pie sogo ajer tue pun sekejap dapt lah beli 2 pasang baju untuk puteri kesygan ku tue....sebenar nya aku balik saner pun balik ...umah abg aku kat kpg...sambil tgk anak buah aku...yang akan balik bintulu 16.6.09...rindulah maksu kat haikal gan eliysha... sebulan beb kat saner entah puasa baru balik sini....

Tuesday, June 2, 2009

dah tak sedih....

semlm suami aku....ajak aku balik kpg aku kat n.9...yeyye balik gak akhir nyer....boleh anak aku jumpa abg sepupu dia ...haikal ...kadang pening gak kalau anak aku asyik tanya pasal... abg sepupu dia...siap tanya bila nak blk kpg...
aliya: mama abg haikal maner
mama: kat kpg gan maklong
aliya: bila alek kpg
mama: nanti kita balik
tapi semlm dengar papa dia kater nak balik kpg tgk abg haikal
papa: sok suruh ayah mai, kiter balik n.9
mama: la kater nak pie kenduri adik ari
papa: sian papa tgk mama dan aliya. kakak sok kiter balik kpg
aliya : yeyeye alik kpg
siap talifon along dia nak ckp dgn haikal... yg dia akan balik kpg hari khamis nie...
seronok sampai tak sabar nak tunggu atuk gan nenek dia ambik dia hari nie... masa nie pulak...aliya asyik tanya pasal atuk gan nenek dia...seronok bilalah dia nak dapat adik...aperlah aku nie...nie kan kerja allah swt...ader rezeki aderlah nanti.....kiter tunggu...

Monday, June 1, 2009

sedih...

minggu nie aku ingat nak balik...kpg aku...tapi nak buat mcm maner kawan suami aku , punya adik kahwin....ish ish tapi tak aper la nanti aku balik masa raya...aku baru ingat nak pergi membeli barang hari raya untuk anak aku ....satahu aku masa nie sogo tengah sale...semua sale ...ish tension aku....hari nie pun aku tak tahu nak buat aper dah nie...pelan tak jadi kena tukar pelan pulak ....biarlah....aper pun